top of page

Mennesker

Portrætserie fra gaden

Ukendt er ofte utrygt og uvisheden ansporer til at undvige. Jeg går forbi dem jeg ikke kender og de går forbi mig.

 

...Men det seneste halvandet år har jeg, grundet sygdom, været i en situation hvor jeg har talt med mange fremmede. Situationens alvor har ansporet til at samtalerne i løbet af meget kort tid, bliver personlige og handler om livets helt store oplevelser. Det har overrasket mig meget at så mange mennesker, går og gemmer på uventede historier og oplevelser, som jeg aldrig kunne have forestillet mig hvis ikke de selv fortalte. Det forekommer mig at være næsten de fleste jeg har talt med, og som på overfladen øjensynligt lever almindelige liv, faktisk rummer ganske ualmindelige fortællinger.

I denne portrætserie har jeg forsøgt at udfordre mig selv til at give mere opmærksomhed til det ukendte. Undlade at gå forbi, men i stedet stoppe op og falde i snak.

Jeg synes det er et charmerende træk ved os mennesker at vi forestiller os så levende hvad der foregår i andre menneskers liv. Det er vores empati der arbejder. Men uanset hvad vi tror vi ved, så gemmer der sig altid en hel verden man ikke kan se.

bottom of page